vrijdag 14 oktober 2011

Talentenjacht in Stekelbees Korbeek-Lo (Bierbeek)

In onze locatie buitenschoolse opvang Stekelbees Korbeek-Lo (Bierbeek), werken we gans de week rond het thema GOED ZO.
Op verschillende manieren proberen we kinderen elkaar, zichzelf en aan de mama’s en papa’s of juffen complimentjes te geven. Hiervoor hebben we ze eerst hun eigen handje + eigen gezicht laten maken in isomo. Dit hebben ze zelf gekleurd. Nadien kunnen ze papieren pluimen inkleuren + boodschap op schrijven. Dit kan zowel voor zichzelf als naar andere zijn. Deze pluimen steken met prikker in de handjes.
Daarnaast hebben we gisteren spelletjes gespeeld en de pluimen die hierdoor naar boven kwamen worden ook in de handjes gestoken.
Op ons venster hebben we met post-its een tekening laten maken door onze allergrootsten, met de tekst goed zo. Op deze post-its kan iedereen ook een complimentje schrijven.
De verantwoordelijke kinderopvang maakte voor elke begeleidster een mannetje gemaakt met hun gezicht en deze hangen buiten aan de opvang. 
De ouders/kinderen …iedereen mag hier een boodschap opschrijven.
Op het einde van de week krijgen ze hun mannetje en hun hartje, het kaartje ivm krak van de opvang en een extra attentie.
Vandaag gaan we dansen en zingen en morgen gaan we boekjes voorlezen, allemaal in het thema natuurlijk.
Op vrijdag vanaf 16.45 organiseren we tenslotte onze talentenmarkt. Zowel kinderen als ouders als begeleiding komen hun talent aan iedereen tonen. Met het gebruikelijke hapje en drankje hopen wij deze week op een leuke manier af te sluiten.


Els Thomas
Verantwoordelijke Kinderopvang Korbeek-Lo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...