maandag 21 mei 2012

fruitbrochettes voor ouders

Op 16 mei trakteerde Landelijke Kinderopvang regio Dijleland en Noord-Hageland ouders en kinderen op fruitbrochettes. In samenwerking met de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Rotselaar, Huldenberg, Kortenberg en de provincie Vlaams-Brabant organiseerde Landelijke Kinderopvang een initiatief om ouders aan te moedigen om samen met hun kinderen iets leuks te doen rond gezonde voeding.  In Begijnendijk, Rotselaar, Huldenberg en Kortenberg maken de kinderen van Stekelbees tijdens de buitenschoolse opvang fruitbrochettes en gaan ze achteraf met de begeleiders op pad om zoveel mogelijk mensen persoonlijk aan te spreken. Ze trakteren ouders en kinderen op een fruitbrochette en geven hen een zakje met daarin o.m. een boekje met eenvoudige recepten, zodat ze achteraf samen met hun kinderen aan de slag kunnen. De schepenen van kinderopvang bijten de spits af en delen de eerste fruitbrochettes uit.
Landelijke Kinderopvang was ook partner en mede-organisator van een grote actie in het teken van de week van de opvoeding, die plaatsvindt op de Grote Markt van Aarschot.  Elk kind kan daar z’n talenten ontdekken en vele pluimen verdienen.  Ook hier legt Landelijke Kinderopvang de focus op haar gezond opvoedingsbeleid.
We startten in mei 2009 het project ‘gezonde voeding’ op in Hageland.  Een 2-jarig pilootproject dat bij al onze onthaalouders wordt ge├»mplementeerd. Dit project was gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar die naar onze opvang komen.  In het najaar zal het project ook verder ge├»mplementeerd worden bij de buitenschoolse opvang.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...