maandag 21 mei 2012

wij lusten ook wel een gezonde hap

Alleen maar leuke reacties op de actie van Landelijke Kinderopvang voor ‘gezonde voeding’ aan de Delhaise in Rotselaar verleden week woensdag 16 mei.
Neen geen betoging of verkoop, wel enthousiaste kinderen die actie voeren onder het motto ‘Wij lusten ook wel een gezonde hap”.
Deze actie van Landelijke Kinderopvang kadert in de Week van de Opvoeding.
Elk kind heeft recht op gezonde, evenwichtige voeding en goede eetgewoontes. Onthaalouders en kinderbegeleid(st)ers hebben hierin een belangrijke opdracht.
In samenwerking met de gemeente Rotselaar en de provincie Vlaams-Brabant organiseert Landelijke Kinderopvang een initiatief om ouders aan te moedigen om samen met hun kinderen iets leuks te doen rond gezonde voeding.
Onze kinderen van Stekelbees maakten vandaag tijdens de buitenschoolse opvang een fruitbrochette en gingen met de begeleiders op pad om zo veel mogelijk mensen persoonlijk aan te spreken. Ze trakteerden ouders en kinderen die de Delhaise bezochten, op een fruitbrochette en gaven ouders een zakje met daarin o.m. een boekje met eenvoudige recepten, zodat ze achteraf samen met hun kinderen aan de slag kunnen. Schepen, mevrouw Lucia Wouters, kwam de jonge actievoerders steunen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...