maandag 7 mei 2012

Landelijke Kinderopvang zet onthaalouders in de 'groentjes' in regio Mechelen-Lier

In de aanloop naar de Week van de opvoeding (14 mei t.e.m. 18 mei) organiseert Landelijke Kinderopvang een actie rond gezonde voeding. 
Een persmoment en voedingsbeurs zal doorgaan op 10 mei- 19u in Zaal de Lispenaar, Voetbalstraat 23 in Lier.
Elk kind heeft recht op gezonde, evenwichtige voeding en goede eetgewoontes. Onthaalouders hebben hierin een belangrijke opdracht. Om hen daarin te ondersteunen organiseert Landelijke Kinderopvang regio Mechelen-Lier een voedingsbeurs voor hun onthaalouders. Tijdens deze avond worden ze letterlijk “in de groentjes gezet”. Elke onthaalouder krijgt een groente, vers van de veiling, mee naar huis, ook krijgen ze een zakje met zaad waarmee ze samen met hun kindjes zelf groentjes kunnen kweken en oogsten. Onthaalouders kunnen een kookworkshop volgen en krijgen tips om zelf met gezonde voeding aan de slag te gaan. Er is ook een lezing over voedingsproblemen bij kinderen.
Regiomanager Kirsten Lasure geeft meer informatie over deze actie en over het voedingsbeleid van Landelijke Kinderopvang.
Enkele locaties voor buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven nemen ook deel aan deze actie. Zij worden getrakteerd op gezonde voedingspakketjes en organiseren elk activiteiten met de kinderen i.v.m. gezonde voeding.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...