dinsdag 8 mei 2012

Spelotheek Kleine Klaas in Diest

Ben je onthaalouder in Diest of in de Hagelandse en Kempische aangrenzende regio dan kan je mits een kleine bijdrage van 4 euro per gezin/per jaar lid worden van de Spelotheek Kleine Klaas.
Diensten en scholen betalen 10 euro per jaar.

Geschikt en gevarieerd speelgoed geeft een kind de mogelijkheid om te ontdekken, te oefenen, te experimenteren, en vervult spelenderwijs een belangrijke functie in zijn ontwikkeling.
Speelgoed is duur en kinderen spelen soms maar kort met bepaalde soorten speelgoed. Lenen is een goed alternatief. "Is dit iets voor hem"? "Is zij daar al aan toe"? Je kan het eerst uitproberen en dan oordelen of je het wil kopen.
Kinderen en spelen horen bij elkaar. Al spelend ontdekken kinderen de wereld, leren ze met elkaar omgaan en leren ze allerlei vaardigheden die ze in het dagelijks leven nodig hebben.
Spel en speelgoed geeft kinderen de kans om met verschillen te leren omgaan, andere culturen dan de eigen cultuur te leren kennen, andere persoonlijke mogelijkheden te ontdekken.
Kinderen leren spelend : samenwerken, rekenen, spreken, schrijven, winnen, verliezen, onderscheiden, logisch denken, klokkijken, concentreren, kaart lezen, respecteren, enz. enz.
Momenteel gaat de spelotheek op zoek maar bijkomend speelgoed in goede staat. 
Meer informatie over het opzet, de vrijwilligers, de missie en organisatie, de contactgegevens vind je op deze site.

foto3.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...