maandag 14 mei 2012

het voedingssalon a la Landelijke Kinderopvang in Lier

Donderdag 10 mei was het in Lier Voedingssalon à la Landelijke Kinderopvang. 40 ingeschreven onthaalouders kwamen voor een boeiende avond rond alles wat met voeding te maken heeft. We zijn gestart met een lezing rond voedingsproblemen. Daarna kon er een groep naar de kookworkshop waar ze receptjes uit de receptenbundel van Kind en Gezin uitprobeerden. Kindermoussaka, vis met komkommer en dille, warme rozijnenkoekjes en nog veel andere recepten werden bereid door onze kooklustige onthaalouders. Na het koken volgde uiteraard het proeven. De sfeer was opperbest en het ene recept werd al beter bevonden dan het andere. Benieuwd wie volgende week één van die nieuwe recepten kookt?
De andere groep kon in afwachting van hun kookbeurt een bezoek brengen aan een ideeënbeurs.  Een aantal geëngageerde onthaalouders had deze beurs samengesteld. We vonden er heel veel kookboeken voor kinderen, leesboekjes rond eten, ideetjes rond themawerking,  gezelschapspelletjes rond voeding, enz.  Ze konden er een cupcake leren versieren, mooie komkommerpinguïns maken, meedoen met het draaischijfspel, servetten leren plooien… Ook de proeverijen ontbraken niet, lekkere  tomatenlichtstoetsoep van onthaalouder Karin of een lekker chocoladebroodje  van onthaalouder Dominique, een mangocakeje, … 
het ontbrak ons aan niets. Over gans de beurs hingen knutselwerken rond eten voor en door kinderen, er hingen ook heel veel gedichtjes die zeer grappig en fijn waren en verder nog heel wat tips voor activiteiten. 
Bedankt aan de werkgroep om dit zo mooi uit te werken en er zoveel werk in te stoppen!
Beladen met heel wat ideebagage kreeg elke onthaalouder bij het naar huis gaan ook nog hun gezonde voedingstas mee naar huis. Ook de onthaalouders die niet op de vormingsavond waren, kregen deze tas. En zo konden we het aspect voeding in de opvang nog eens in de schijnwerpers zetten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...