dinsdag 22 mei 2012

uit-tip: Kunst op het hof

KVLV brengt Kunst op het hof naar het Hageland!
Op  7, 8 en 9  juli strijkt KVLV neer in het Hageland met ‘Kunst op het hof’.
Voor de negende maal organiseert KVLV deze kunst – en plattelandsroute. 
Dit unieke evenement dat het landelijke, de landbouw, kunstenaars én bewoners samenbrengt, trekt duizenden bezoekers (fietsers, wandelaars en automobilisten) uit heel Vlaanderen aan en is intussen uitgegroeid tot een visitekaartje van KVLV en een toeristische troef voor de streek.
15 inwoners stellen een locatie ter beschikking  en 41 kunstenaars vanuit heel Vlaanderen en het buitenland (o.a. uit Libanon, Nederland, Tsjechië , Servië) stellen hun werken tentoon. 
Thema van de tentoonstelling is ‘Fragiliteit’.  
Met 20.000 confituurpotjes, geschonken door Tiense Suiker, bouwen leden van de Tiense Academie een immense installatie.  Nooit gezien en een originele verwijzing naar een van de kernactiviteiten van deze streek.
Ook wildbreien, waaraan natuurlijk de vele KVLV-leden hun bijdrage zullen leveren, zetten we in de kijker.
Dit jaar strijkt dit KVLV-evenement neer in en rond de gemeentes Lubbeek, Pellenberg en Binkom. Een lus van 28 km leidt de bezoeker doorheen het glooiende landschap van het Hageland.  De startplaats van de route is feestzaal Libbeke in Lubbeek. 
Deze prachtige streek heeft ontzettend veel te bieden aan wandelaars,  fietsers, kunstliefhebbers die deze kans zeker willen aangrijpen om binnen te gluren bij boeren en andere plattelandsbewoners. Meer info: op de site van KVLV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...