dinsdag 15 februari 2011

kinderopvang in Beigem

In de pastorie van Beigem opent in het najaar een nieuw gesubsidieerd kinderdagverblijf. Er zullen veertien kindjes terecht kunnen. De zoektocht naar extra opvangplaatsen in de gemeente was al een tijdje bezig. In de pastorie, die al vijf jaar niet meer bewoond is, moeten wel nog heel wat verbouwingswerken worden uitgevoerd.
De voorbereidingen gingen al in 2009 van start. Na lang zoeken werd met de pastorie van Beigem, die nu nog leeg staat, een geschikte locatie gevonden. De noodzakelijke verbouwingswerken, volgens de normen van Kind & Gezin zullen door de gemeente gecoördineerd worden.
De pastorie, die eigendom is van de gemeente, is nu al vijf jaar onbewoond. Het gebouw wordt wel nog gebruikt voor vergaderingen en catechese. De gelijkvloerse verdieping zal nu ingericht worden als kinderdagverblijf. Dat is een goede zaak want het is zonde dat het gebouw de hele dag leegstaat. De vergaderingen en catecheseles blijven wel plaatsvinden maar verhuizen naar het eerste verdieping. Er komen dan ook twee aparte ingangen.

Opnamebeleid
Het Grimbergse OCMW zal nauw betrokken worden bij het opnamebeleid van Landelijke Kinderopvang.
De dienst onthaalouders van het OCMW heeft zelf een erkenning voor 119 opvangplaatsen en heeft een grote expertise opgebouwd op het vlak van kwaliteitsvolle kinderopvang", zegt OCMW-voorzitter Trui Olbrechts.
De gemeente en het OCMW maken ook deel uit van de adviserende stuurgroep voor het beleid en de werking van het nieuwe kinderdagverblijf.

Najaar
De opening van het nieuwe kinderdagverblijf is voorzien in het najaar.
Eén september is een mooie én realistischestreefdatum om te openen. Geïnteresseerden in een opvangplaats voor hun kindje kunnen bellen naar 070/24.60.41 of mailen naar hallevilvoorde@LandelijkeKinderopvang.be
Geïnteresseerden in een leuke job in het nieuwe kinderdagverblijf kunnen surfen naar www.landelijkekinderopvang.be -rubriek vacatures.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...