dinsdag 15 februari 2011

een hart voor Mario

Hoe het allemaal begon


Onder nieuwe impuls van onze kinderbegeleidster Sevenants Magda werd er in ons project Mario nieuw leven geblazen. Zo kwam de week “Een hart voor Mario” tot stand: zie vorig blogbericht

We zaten in de gemeenteschool van Wezemaal samen met de kinderen van de lagere school en vroegen hun om leuke acties te bedenken. Ze hadden zoveel inspiratie dat we er een hele week mee vullen.
Onze vrijwilligster Carin Bangels, zorgde voor een tombola en neemt het op zich om maar liefst 200 pannenkoeken te bakken. Onze dank hiervoor!
Deze werden in voorverkoop verkocht en op dinsdag smullen onze kinderen hiervan of nemen de ouders ze mee naar huis.
Schoolhoofd Ingrid Didden was zo vriendelijk om onze onkosten aan materiaal te sponsoren. “Den Atelier” zorgde voor leuke spulletjes voor onze tombola en veel schattige hartjes die heel toepasselijk zijn voor ons thema.
Meester Mil zorgde voor de soepbekertjes.
Hartelijk dank aan iedereen hiervoor!!!
Samen met alle mensen die iets hebben gegeven en geholpen brengen we deze week tot een echt succes.

Tijd voor actie!
Vandaag, net als de voorbije week, waren de kinderen heel actief bezig in de opvang.
Het was een schoolvrije dag.
Deze voormiddag knutselden ze met Sofie bloemen en armbandjes (zie verslag hieronder)
In de namiddag hebben Kim en Anja met de kinderen gewerkt met klei.
Er kwamen super leuke potjes en diertjes tot stand om vrijdag te verkopen. Samen met onze stagiaire  Kim werd de tombola uitgestald en Kim maakte hiervoor de bonnetjes met een hartjesstempel met daarop de nummers.
Naar het eind van de namiddag werden er met de laatste kinderen en de verantwoordelijke kinderopvang Eva bedankkaartjes aan de hartjes gehangen.
Bij deze dragen we een warm hart uit naar de mensen die ons hebben geholpen om deze week mogelijk te maken, als ook naar alle ouders en kinderen voor hun steun en creativiteit.

Bedankt allemaal uit naam van Mario, het gbs-team en sympathisanten.


Armbandjes en bloemen in GBS Wezemaal
We kregen net dit verslag binnen van 'onze reporter ter plaatse', Sofie, kinderbegeleidster in GBS Wezemaal.

De eerste dingen die ik vanmorgen te horen kreeg, was “Wat gaan we vandaag doen juf? We gaan toch iets maken voor Mario hè?”
Enkelen hadden al het woord pannenkoeken en soep zien staan op de weekplanning maar hen moest ik spijtig genoeg teleurstellen.
Vandaag kwamen namelijk de armbandjes en de bloemen aan bod.
Al van ’s morgens vroeg schoot iedereen in actie. Onze oudste kids hebben armbandjes gemaakt van macramé (het knopen van gekleurde draden).
En het mag gezegd worden: ze hebben heel erg hun best gedaan en het resultaat mag dan ook gezien worden. (Spijtig genoeg had ik geen fototoestel bij...)
Maar ook onze kleuters hebben niet stilgezeten. Zij mochten bloemen maken. (Sluit de ogen en stel je even voor.) Iedereen krijgt een witte bloem.
Deze worden ingekleurd in verschillende kleuren en worden daarna uitgeknipt. Daarna worden de bloemen op een groen rietje gekleefd, de stengel.
En dan onze final touch natuurlijk. Alle bloemen worden in een vaas gezet en we krijgen een super mooi boeket.
En dit was nog maar enkel de voormiddag, ook na de middag viel er nog heel wat te beleven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...