vrijdag 11 februari 2011

dikke truiendag 16 februari

Waarom een Dikke- truiendag?
MOS (Milieuzorg Op School) en Ecocampus (Milieuzorg in het hoger onderwijs) roepen iedereen op om woensdag 16 februari 2011 deel te nemen aan de zevende editie van de Dikke-truiendag.

De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die ook daarna op een structurele wijze aangehouden kunnen worden. Zo moedigen ze scholen bijvoorbeeld aan om de verwarming een graadje lager te zetten.

En na Dikke-truiendag?
Uiteraard moeten die kleine inspanningen de aanzet vormen om op school en in het dagelijkse leven structureel werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde. Verstandig omspringen met energie is een grote stap in de strijd tegen het verhoogde broeikaseffect en de daaraan gekoppelde verandering van het klimaat.

Deze campagne richt zich vooral naar het onderwijs. Dat belet natuurlijk niet, dat je ook thuis of op het werk kan meedoen.

De omgevingstemperatuur in de opvang
Ook in de opvang is de omgevingstemperatuur heel belangrijk, de eerste acht weken tussen 18 en 20°C, daarna is 18 °C ideaal. Probeer de slaapruimte van een kind geregeld te verluchten.
Kleed kinderen niet te warm aan. Hou rekening met de binnentemperatuur, ook al vriest het buiten! - Laat een kindje bij voorkeur slapen in een dunne
slaapzak met armsgaten, zeker vanaf 3 maanden. Een slaapzak op maat met armsgaten biedt de garantie dat het kind er niet in wegglijdt en dat het gezicht vrijgehouden wordt. De sluiting van de rits zit niet bij de hals, maar ter hoogte van de onderbeentjes. Dit voorkomt dat het kind de rits makkelijk openmaakt en dat de halsopening groter wordt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...