donderdag 10 februari 2011

Landelijke Kinderopvang in regio Mechelen-Lier

Deze week werd het nieuwe kinderdagverblijf Stekelbees in Lier aan de pers voorgesteld, een mooie aanvulling aan het bestaande opvangaanbod van Landelijke Kinderopvang in de regio Mechelen- Lier:

Onthaalouders
In onze regio zijn er 165 onthaalouders aangesloten bij Landelijke Kinderopvang.  Samen vangen zij 1.877 kindjes op. De onthaalouders worden begeleid door verantwoordelijken kinderopvang.
In totaal werken er 8 verantwoordelijken kinderopvang voor 5 diensten.

Initiatieven Buitenschoolse Kinderopvang (IBO’s)
Naast opvang bij onthaalouders organiseert Landelijke Kinderopvang buitenschoolse opvang in IBO’s (Initiatieven buitenschoolse opvang) op 7 locaties die wij Stekelbees noemen.  In de regio Mechelen-Lier organiseren wij de buitenschoolse opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jin volgende gemeenten:  Borsbeek,  Mechelen, Sint-Amands en Zandhoven.
Samen vangen we daar 2421 (ingeschreven kinderen) kindjes op en stellen er 58 kinderbegeleidsters en 5 verantwoordelijken kinderopvang te werk.

Kinderdagverblijven
We hebben momenteel 2 erkende en gesubsidieerde Kinderdagverblijven:
kinderdagverblijf ‘Stekelbees’ in Mechelen met een capaciteit van 23 kinderen. Er werken 8 kinderbegeleidsters, 1 logistiek medewerkster en 1 verantwoordelijke kinderopvang.
Kinderdagverblijf ‘Stekelbees’ in Zandhoven met een capaciteit van 14 kinderen.  Er werken 6 kinderbegeleidsters en 1 verantwoordelijke kinderopvang.
En vanaf juni ook kinderdagverblijf ‘Stekelbees’ in Lier met een capaciteit van 27 kinderen.

Lokale Dienst Buurtgerichte Kinderopvang
Een lokale dienst realiseert een toegankelijke kinderopvang die laagdrempelig is en respect heeft voor diversiteit. Ze heeft een specifieke werking die het gebruik van kinderopvang door kwetsbare gezinnen bevordert. In de werking staan een buurtgerichte inbedding en de participatie van de doelgroep centraal.
De Lokale Dienst Stekelbees Mechelen is er voor schoolgaande kinderen (en hun ouders) tussen 2,5 en 12 jaar, die in Mechelen wonen en die nood hebben aan tijdelijke opvang mét extra ondersteuning of zorg omwille van familiale, sociale of financiële redenen of omwille van plotse veranderingen in de werksituatie (of opleiding) van ouders.

En we zoeken nog altijd… nieuwe medewerkers. 
Zo zijn we DRINGEND  op ZOEK naar ONTHAALOUDERS in de volgende gemeenten:
Berlaar – Bevel – Broechem - Duffel  - Emblem – Grobbendonk – Massenhoven – Kessel -Lier – Pulderbos – Pulle – Ranst – Sint-Katelijne-Waver- Viersel - Zandhoven

INFO
Helpdesk: iedere dag bereikbaar van 8 uur tot 17 uur op mechelenlier@landelijkekinderopvang.be  of 070/ 246 041
Regiokantoor Landelijke Kinderopvang: Antwerpsesteenweg 264 – 2500 Lier

Regioteam:
Regiomanager: Kirsten Lasure  
Helpdesk: Hilde Breugelmans en Karin Vos
Verantwoordelijke veiligheid: Nancy Wynants
Verantwoordelijke selectie en vorming: Lieve Heylen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...