vrijdag 4 februari 2011

Landelijke Kinderopvang in regio Aarschot

Deze avond wordt 'Stekelbees Wolfsdonk in een nieuw kleedje' voorgesteld aan de pers. Kindjes kunnen er voor en na school terecht en dit dankzij de goede samenwerking met Stad Aarschot en de vele inspanningen die de gemeente hiervoor doet.  Bovendien zorgde Schepen Els Vinckx ervoor dat Landelijke Kinderopvang een nieuw gebouw ter beschikking kreeg en daardoor sinds kort nog meer kindjes kan opvangen (20 plaatsen ipv 14).


Historiek 
In de gemeente Aarschot verzorgt Landelijke Kinderopvang sinds april 1996 in samenwerking met de stad de buitenschoolse kinderopvang.  Kinderen van 2,5 tot 12 jaar kunnen terecht in één van onze 9 locaties verspreid over de gemeente en dit vóór schooltijd vanaf 7u en na school tot 18u30 (ook op schoolvrije- en vakantiedagen).  IBO Aarschot bestaat dit jaar dus 15 jaar en zal dit zeker en vast nog vieren.  
In Wolfsdonk startte Landelijke Kinderopvang op 8 november 1999 met buitenschoolse opvang in de oude jongensschool.  Al snel waren er dagelijks 10 tot 15 kinderen aanwezig in de opvang. Ondertussen groeide deze IBO in Wolfsdonk uit tot een plekje waar plaats is voor 20 kindjes die worden opgevangen door 3 kinderbegeleidsters: Veerle Bartholomeeusen, Kathleen Rooseleers en Anny Taels.  Daardoor verhuisde de IBO in januari 2011 naar een nieuw gebouw dat werd aangekocht en verbouwd door Stad Aarschot.  Op die manier kan Landelijke Kinderopvang inspelen op de sterk stijgende vraag naar opvang in de buurt en veilige en professionele kinderopvang bieden voor en na school.


Project Gezonde voeding
In het voorjaar van 2010 is de opvanglocatie in Rillaar ingestapt in het ‘project gezonde voeding’, een 2-jarig pilootproject dat Landelijke Kinderopvang i.s.m. Provincie Vlaams-Brabant in haar opvanginitiatieven in Hageland implementeert.  Vanaf 27/9/2010 volgden alle andere locaties in Aarschot.  Dit betekent concreet dat we 3 dagen per week gezonde tussendoortjes bieden aan de kindjes: fruit, graanproducten, groenten en zuivelproducten.  In de lente van dit jaar zetten we de gezonde voeding voor kinderen in de kijker op een persmoment dat we samen met Stad Aarschot organiseren.


foto Elza D.


Landelijke Kinderopvang in Noord-Hageland
Onthaalouders
In de regio Noord-Hageland zijn er 100 onthaalouders aangesloten bij Landelijke Kinderopvang.  Samen vangen zij 1115  kindjes op. De onthaalouders worden begeleid door verantwoordelijken kinderopvang. In totaal werken er 4 verantwoordelijken voor 3 diensten.  
In deze regio werken 15 duo’s van samenwerkende onthaalouders.


Initiatieven Buitenschoolse Kinderopvang Stekelbees(IBO’s)
Naast opvang bij onthaalouders organiseert Landelijke Kinderopvang ook buitenschoolse opvang in IBO’s (Initiatieven buitenschoolse opvang) op locaties die Stekelbees noemen.  In de regio Noord-Hageland organiseert Landelijke Kinderopvang de buitenschoolse opvang in Aarschot (Zonnedorp, Sancta Maria, Bekaf, Ourodenberg), Wolfsdonk, Langdorp, Rillaar, Gijmel, Gelrode, Betekom, Begijnendijk, Bekkevoort,  Assent, Molenbeek-Wersbeek, Rotselaar, Wezemaal en Werchter. In totaal worden er 3230 kindjes opgevangen en zijn er 69 kinderbegeleidsters en 5 verantwoordelijken kinderopvang te werk gesteld.


Kinderdagverblijven
Landelijke Kinderopvang heeft in Aarschot 2 erkende en gesubsidieerde kinderdagverblijven: Kinderdagverblijf Stekelbees Aarschot en Kinderdagverblijf de Trapperkes. Deze kinderdagverblijven hebben een erkenning van Kind en Gezin voor 40 en 55 kindjes.


En we zoeken voortdurend nieuwe medewerkers
Er is nog altijd meer vraag dan aanbod in de kinderopvang. Uit onderzoek blijkt dat ouders vooral opvang in hun buurt zoeken. 
Landelijke Kinderopvang probeert aan deze vraag te voldoen en is voortdurend op zoek naar onthaalouders en kinderbegeleidsters. In Aarschot zijn we vooral nog op zoek naar onthaalouders. Ook voor de IBO’s in Aarschot zoeken we regelmatig kinderbegeleid(st)ers.  Momenteel hebben we twee vacatures (13uren/week en 20uren/week) voor de opvanglocatie in Bekaf.  
INFO:Els Van Dun, verantwoordelijke werving, selectie en vorming voor regio Noord-Hageland evandun@landelijkekinderopvang.be of op www.landelijkekinderopvang.be/vacatures
HELPDESK iedere dag bereikbaar van 8u tot 17u via 
070/ 24 60 41 of dijlelandhageland@landelijkekinderopvang.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...