woensdag 2 februari 2011

weet jij wat BINGELEN is?

Ben je onthaalouder voor kinderen uit de buitenschoolse opvang of werk je bij Stekelbees dan zal je misschien horen van de kinderen dat ze willen ‘bingelen’.
Denk dan niet aan een bikkel -of gezelschapspel want BINGELEN is huiswerk maken via internet! 400.000 leerlingen van de lagere school kunnen binnenkort thuis en in de klas online oefeningen maken dankzij bingel.be, het eerste digitale oefenplatform voor het Vlaamse lager onderwijs.
Alles begint bij een zwevend eiland, bingel.be, dat er anders uitziet naargelang het leerjaar. Deze virtuele wereld telt meer dan 2.000 oefeningen die aansluiten bij de leerstof in de klas en bij de gebruikte handboeken.
De oefeningen weten leerlingen te motiveren omdat er verschillende oefenvormen worden gebruikt. Elke leerling heeft ook een eigen avatar, een "online vriendje" die hij zelf kan kiezen en aankleden. Dat vriendje zegt wanneer de leerling de oefening juist of fout heeft en geeft soms ook tips. Het systeem heeft ook een automatische niveau-aanpassing.Wat een verschil met vroeger!...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...