vrijdag 11 februari 2011

Valentijnsplannen voor MARIO in Stekelbees Rotselaar

Er was eens....
een kinderbegeleidster Maira in Stekelbees Rotselaar, ze verhuisde terug naar Ecuador maar nam onlangs terug contact met de verantwoordelijken kinderopvang Ann en Eva en de collega's van Rotselaar om het verhaal van Mario te vertellen....

Mario werd 4 jaar geleden het adoptiekind van Don Segundo.
Deze man is echter 74 jaar oud en kan niet lezen en schrijven. Maar hij kan heel hard werken als boer voor andere mensen en als bewaker.
Toen Maira met haar gezin 2 jaar gelegen in Ecuador aankwam, vroeg Mario hen of ze zijn papa werk konden geven en dat hebben ze ook gedaan.
Nu is Mario negen geworden en gaat hij naar een school Antonio Ante waar hij het basisschoolmateriaal kan krijgen om te leren.
Vanaf de aankomst van Maira in Ecuador komt Mario elke namiddag bij haar thuis, zij kan hem dan begeleiden bij zijn huiswerk. Hij kan nu goed rekenen maar voor hem is schrijven en lezen nog moeilijk.
Hij gaat heel graag in de kleine meren vissen vangen, hij vindt dat heel leuk. En hij schilt heel snel aardappelen, hij kan ook rijst en bonen klaarmaken.
Hij gaat heel graag zwemmen en eet heel graag vis.
In de school kan Mario ook lastig zijn omdat hij geen structuur heeft thuis.

Maira schreef een mail naar haar collega's van Stekelbees -locatie GBS Wezemaal- met de vraag of ze iets konden doen voor Mario en zo werden plannen gemaakt om tijdens de Valentijnsweek allerlei acties te organiseren om de kleine Mario van hieruit een klein beetje liefde en warmte, een steen steuntje in de rug te geven.
Maira is heel blij met het initiatief!
Dit zijn de plannen voor de Valentijnsweek voor MARIO:

maandag 14 februari: schoolvrije dag, de kinderen gaan beeldjes in klei, armbandjes en papieren bloemen maken.

Dinsdag 15 februari: pannenkoekenverkoop, de kinderen kunnen in plaats van een koek, een pannenkoek eten. Meenemen kan ook ,steeds op voorhand inschrijven. Pannenkoek in de opvang 1 euro, pannenkoeken om mee te nemen 5 voor 3 euro.

Woensdag 16 februari: koekjes bakken en verpakken.

Donderdag 17 februari: lekkere soep in de opvang, in plaats van een koek en drank kunnen de kinderen soep en een beschuit krijgen. Een tas soep met beschuit kost 1 euro en iedereen kan soep krijgen. Op voorhand inschrijven.

Vrijdag 18 februari: verkoop van al de zelfgemaakte spulletjes, door de kinderen.
Heel de week loopt er ook een tombola.
info: LKRotselaar@landelijkekinderopvang.be
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...