vrijdag 21 januari 2011

de kleine zonde

Een hele week maak je de gezondste fruitpap, de heerlijkste verse soep, een variatie aan groenten en geef je 'verantwoorde' lunchdozen mee naar school..maar in het weekend mag het al iets meer zijn. 
Wat dacht je van deze supermakkelijke overheerlijke kaastaart?


Hoe maak je deze kleine zonde? 

1 rol zand- of brokkeldeeg (kant-en-klaar)
2 eieren
325 g volvette plattekaas of kwark (de magere werkt bijlange niet zo goed)
60 g suiker + 1 eetlepel
1 eetlepel maanzaadjes
20 g maïzena 
geraspte schil van 1 bio citroen
Warm de oven voor op 180°, neem een springvorm van 20 cm (maximaal 22 cm). Beboter en bestuif de springvorm met wat bloem. Leg er de zanddeeg in. Druk de zijkanten aan en doorprik de bodem veelvuldig met een vork. Het teveel aan deeg, snij je weg. Het moet er zo uitzien:

vorm met brokkeldeeg

Zet de vorm weg in de koelkast en ga ondertussen verder met de vulling. Doe de plattekaas, de zaadjes, de maïzena, de 60 g suiker en de geraspte citroenschil in een kom. Splits de eieren en doe de eierdooier bij de vulling. Roer goed. 
Doe het eiwit in een andere kom en klop met een elektrische klopper het eiwit stijf met een snufje zout. Voeg aan het einde de lepel suiker aan het eiwit toe en klop nog 30 seconden. Dit zorgt ervoor dat het eiwit steviger wordt. 
Vouw nu het eiwit voorzichtig onder het andere mengsel. Niet hard roeren! Anders klop je er alle lucht terug uit. Als alles mooi vermengd is, mag je ze in de taartvorm doen. 
Zet de taart gedurende 45-50 minuutjes in de oven. De taart gaat eerst enorm stijgen en bij het afkoelen zal deze weer ineenzakken. Da's normaal, geen paniek dus. ;-) De taart is gaar als het midden stevig is. 
Laat de taart afkoelen op een rooster zodat de bodem de kans krijgt om krokant te worden. 
Ook een stukje? 

inspiratie: http://photo-copy-ann.blogspot.com/ met prachtige foto's en heerlijke recepten
stuk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...