dinsdag 11 januari 2011

de onthaalouderacademie -opleidingsmodule voor onthaalouders

In februari gaan er in verschillenden Centra voor Volwassenenonderwijs  (CVO)  opnieuw opleidingsmodules voor onthaalouders van start.  
Via een mix van theorie, doen en ideeën uitwisselen met collega-onthaalouders  verdiep je als onthaalouder jouw kennis en kunnen. Klassikale lessen worden  gecombineerd met thuisleren en opdrachten maken.
De opleidingsmodules zijn een deel van de erkende opleiding 'begeleider in de opvang'. 
Op het eind van een opleidingsmodule ontvang je een attest.
De module 'spelen met het jonge kind'
In deze module sta je stil bij jouw spelaanbod, spelomgeving en eigen begeleidingsstijl. 
Je gaat aan de slag met creatieve materialen zoals verf en klei, boekjes en zintuiglijke materialen (snoezelen).
De module 'jonge kinderen begeleiden' 
In deze module sta je stil bij de ontwikkeling van jonge kinderen en hoe je hun  ontwikkeling kunt  stimuleren. De basisprincipes van een goede interactie met  jonge kinderen diep je uit. Daarnaast werk je aan interacties tussen kinderen  en jouw rol hier in. 
De module 'samenwerken met ouders' 
In deze module onderzoek je hoe je bouwt aan een goede samenwerking met  ouders. Thema's als kennismaken met nieuwe  ouders, breng- en haalmomenten verzorgen, informatie delen en zorgen bespreken met ouders  komen aan bod

De opleidingsmodules zijn een realisatie van de onthaalouderacademie.
Dit is een samenwerkingsproject tussen diensten voor onthaalouders  en  koepels, de centra voor volwassenenonderwijs (CVO), vormingsorganisaties,   VBJK Expertisecentrum Opvoeding en Kinderopvang en Kind en Gezin.    
In dit project wordt gewerkt aan een geïntegreerd competentiebeleid voor  onthaalouders. Het project richt zich op aangesloten onthaalouders en  zelfstandige onthaalouders. Het doel van het project is  dat onthaalouders   goed voorbereid beginnen aan de job, beschikken over een kwalificatiebewijs, goed omkaderd worden en kansen hebben op doorstroming naar opleiding en  andere jobs in de kinderopvang.
Meer weten over locaties en prijs?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...