woensdag 12 januari 2011

nieuwe opleiding 'Pedagogie van het jonge kind'
De Arteveldehogeschool pakt vanaf september 2011 uit met een gloednieuwe opleiding. Bachelor in de pedagogie van het jonge kind wil gedreven professionals afleveren die de rol opnemen van pedagogisch coach en in de kinderopvang het aanspreekpunt worden voor zowel hun collega’s, de ouders als de kinderen.
De sector van de kinderopvang, waar onvoldoende pedagogisch geschoold personeel werkzaam is , heeft nood aan verdere professionalisering. Dat blijkt uit OESO‐rapporten en internationale vergelijkingen. Ook Kind en Gezin ondersteunt deze nood. De behoefte aan meer (pedagogische) competenties krijgt eveneens politieke weerklank in nieuwe regelgeving die in de maak is in de vorm van een decreet op de Kinderopvang.
Geboeid zijn door kinderen is uiteraard een noodzakelijke vereiste voor aspirant‐studenten, maar lang niet voldoende. Maatschappelijk georiĆ«nteerd zijn en een positieve kijk hebben op diversiteit zijn minstens even belangrijk. Een pedagogisch coach is expert inzake ontwikkeling van kinderen en is vaardig om ouders op positieve wijze te betrekken. Hij of zij coacht collega’s en geeft mee vorm aan het sociaal‐pedagogisch project van de voorziening maar blijft toch met twee voeten op de werkvloer. 
meer info op de site van de Arteveldehogeschool te Gent 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...