woensdag 19 januari 2011

feestontmoeting voor onthaalouders in Beringen

De dienst onthaalouders van Beringen vierde haar 30 jaar bestaan met de onthaalouders. Onze onthaalouders zetten dag in dag uit hun deur open voor de jonge gezinnen, en dat geeft, naast veel fijne momenten, soms ook minder prettige momenten..
Daarom wilden we graag de onthaalouders en hun gezin (echtgenoot, kinderen  en kleinkinderen) uitnodigen op een ontbijt. Deze keer zouden wij de tafel eens dekken voor hen. Na heel wat uurtjes vergaderen en winkelkarren vol lekkers en moois, stonden we op zaterdagochtend om 6.30u klaar  om samen met de werkgroep de zaal aan te kleden en het ontbijt klaar te zetten.
En vanaf 08.15u kwamen de eerste gasten binnen.
Het werd een gezellige boel.  Het was fijn om  zien hoe ieder als gezin of als koppel samen zat te genieten.  Voor de kleinsten was er een speelhoek die druk bezocht werd.
Om 13.00u waren de laatste kruimels van de tafels geveegd en stond alles weer netjes op z’n plaats.  Een tevreden werkgroep en team verantwoordelijken kon naar huis.
Enkele maanden voorafgaand aan deze feestelijke ochtend verzamelden we foto’s van de  opvang en vroegen we aan onze onthaalouders om grappige uitspraken van de kindjes te verzamelen.
We probeerden deze foto’s en uitspraken samen te gieten in een kalender. Studio in Wijgmaal leverde prachtig werk, waarvoor dank.
Zo bezorgden onze  onthaalouders aan elk gezin een “feestkalender”, zodat ook zij betrokken waren bij ons jubileum. Op deze manier konden wij ook onze ouders bedanken voor het vertrouwen dat ze in onze dienst hebben.

Want alle reorganisaties en nieuwe computerprogramma’s ten spijt, zonder ouders en kinderen zouden we nooit 30 jaar lang bestaan hebben, de dienstverlening aan hen houden we hier in Beringen hoog in het vaandel, de contacten met hen blijven we koesteren.

En nu op naar nog eens 30 jaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...