vrijdag 14 januari 2011

te lange to-do-lijstjes op kantoor?


Heb je op sommige dagen problemen om productief aan de slag te gaan?

Met deze simpele en effectieve gewoonte start je je dag met een productieve boost!


De ochtend bepaalt de rest van je werkdag
Als je de dag productief begint dan is het makkelijker om de rest van de dag productief te blijven. Niet alleen voelt het fijn dat je todo lijst direct al een stuk korter is, je krijgt er ook ontzettend veel energie van. Wil je iedere dag lekker productief beginnen? Deze simpele gewoonte kan je daarbij helpen: begin aan het begin van de dag direct aan je belangrijkste taak van die dag!

Stel van tevoren een doel dat je wilt bereiken

Weet jij normaal gesproken wat je meest belangrijke taak voor de dag is? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat je dat voor jezelf gaat vastleggen.
Maak voor jezelf zodra je klaar bent met werken een korte todo lijst voor de volgende dag. Schrijf hier drie belangrijke taken op die je minimaal wilt afronden morgen.Deze taken geven je dag direct structuur, en zorgen ervoor dat je morgen precies weet wat je moet doen om van je dag een succes te maken.

Scheiden van creatie en communicatie

Het idee van deze gewoonte is dat je creatie en communicatie van elkaar gaat scheiden. Het voltooien van je belangrijke taak is waarschijnlijk een vorm van creatie, en dat heeft nu prioriteit. Je probeert je eerste taak zo snel mogelijk af te ronden, liefst nog voor de ochtend voorbij is, pas daarna is er weer ruimte voor communicatie.

Begin direct aan je belangrijke doel

Zodra je ‘s ochtends begint met werken, pak je je lijstje erbij en begin je direct aan de meest belangrijke taak op het lijstje. Zijn al je taken even belangrijk? Begin dan aan de grootste, of meest vervelende taak. Wat bedoelen we met direct? Simpel. Begin direct, nog voordat je je email checkt of een site opent! 
Direct betekent dat je binnen komt, wat te drinken pakt en meteen begint met je meest belangrijke taak. Sluit jezelf helemaal af, zet eventueel een koptelefoon op, schakel desnoods je internet en telefoon uit. Laat je niet afleiden, maar begin aan die taak en werk door totdat je hem weg kunt strepen van je lijstje.

Beloon jezelf met communicatie

Ben je klaar met je meest belangrijke taak? Gefeliciteerd! Je bent je dag lekker productief begonnen. Nu kun je (eindelijk) toegeven aan die enorme drang om te communiceren. Open je email, ga een tas koffie halen en ga even bij een collega goede dag zeggen. Geef jezelf een beloning voor je productieve ochtend, en ontspan even.

Houd je momentum vast

Maar vergeet niet, een productieve ochtend is nutteloos als je de rest van de dag uitstelgedrag vertoont. Dus na een korte break ga je weer terug naar je werkplek, sluit je jezelf weer af voor de buitenwereld en ga je aan de slag met taak 2 op je lijst. Verlies je productieve vibe niet, maar houd het vast. Ga door op dezelfde manier, en geef jezelf opnieuw een break zodra je je tweede taak hebt afgerond. Voor je het weet ben je door je todo lijst heen!

Meer tips voor een productieve dag?

Wil je meer leuke tips om iedere dag productiever te werken? Schrijf je dan in voor deze gratis nieuwsbrief of lees 
hier nog andere tips.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...