donderdag 16 juni 2011

De opstart van Kinderdagverblijf Stekelbees Beersel

Stekelbees vzw maakte plannen om in samenwerking met de gemeente Beersel een nieuw en groot kinderdagverblijf opstarten in Beersel. Verantwoordelijke kinderopvang Petra Keijzer maakte een eerste werfbezoek in februari en zag toen dat er nog heel wat werk was om alles tot een mooie frisse opvangruimte om te toveren, de verbouwingswerken moesten dringend starten want begin mei werden de 20 eerste kindjes verwacht.

Dankzij de goede contacten met de gemeente, de harde werkers ter plekke en de goeie opvolging van regiomanager Ellen werd er heel wat werk verzet. 
De indeling van de ruimtes, slaapkamers, keuken... werden duidelijk en ook de buitenspeelruimte werd afgebakend. Ondanks de grote vooruitgang was er nog heel veel werk. Opnieuw werd het heel erg spannend.
Op 2 mei startten de kinderbegeleidsters en de logistiek medewerker.  Op het hoofdkantoor in Wijgmaal kreeg het nieuwe team de  introductie en praktische afspraken. Het kinderdagverblijf werd ingericht, gepoetst en klaargemaakt om de kindjes op maandag 9 mei te ontvangen. 
Alles werd mooi geschilderd. De huisstijl (roos-groen) is goed aanwezig en de vrolijke kleuren maken de opvangruimten aantrekkelijk. Een firma leverde 12 pakketten voor de inrichting.  Elke doos was een verrassing en iedereen ging uitpakken, inrichten, zoeken, denken hoe we de leefgroepen gingen inrichten,… Er is duidelijk voldoende enthousiasme aanwezig om dit kinderdagverblijf samen op te bouwen. De inzet van iedereen is groot. Dankzij deze inzet en de hulp van Ellen en de collega’s van de dienst in Halle, is alles klaar geraakt voor de grote start 9/05. De vele tips van de collega’s van andere kinderdagverblijven hielpen bij het verder aankopen van al het nodige voor de opstart. Zondag kon  verantwoordelijke Petra het niet nalaten om nog eens binnen te springen en een laatste check te doen voor maandag. De ballonnen met “Welkom!” hingen er, alles staat klaar!

Maandag 9 mei 7u: welkom eerste kindjes!
De ouders hebben het kinderdagverblijf niet op voorhand kunnen bezoeken en nemen dus een ongelooflijke stap in het ongekende. Alleen al dit bewijst het grote vertrouwen in onze organisatie. De eerste dagen zijn erg druk verlopen, maar we krijgen niets dan positieve reacties van de ouders. De ouders zijn blij, tonen veel begrip voor de eerste moeilijke dagen en zijn dankbaar voor de opvang die we zo goed mogelijk proberen te doen. Ook voor de kinderbegeleidsters, de logistiek medewerker en de verantwoordelijke is het zoeken en continu bijsturen. Wanneer we op het einde van de eerste week zelfgemaakte pralines krijgen, zelfgebakken wafeltjes en ovenverse warme koffiekoeken, dan kunnen we met fierheid zeggen dat we een goeie start gemaakt hebben!

adres:  Kinderdagverblijf Stekelbees Beersel
Watermolenstraat 95- 1654 Huizingen mail Hallevilvoorde@LandelijkeKinderopvang.be
Enkele beelden van de start en de eerste opvangdagenGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...