woensdag 15 juni 2011

Feestelijke opening Kinderdagverblijf Stekelbees Huldenberg

Kinderopvang is noodzakelijk om landelijke gemeenten jong te houden. Landelijke Kinderopvang heeft zich daarom vooral op kleine, landelijke gemeenten georganiseerd.
In Huldenberg werd Kinderdagverblijf Stekelbees, dat plaats biedt aan 23 kinderen op 8 juni officieel ingewijd door Monique Swinnen, gedeputeerde voor Opvoedingsondersteuning en schepen voor Gezinszorg Gerda Vandenplas.

De realisatie van een nieuw kinderdagverblijf was broodnodig
Stekelbees vzw kreeg een erkenning van Kind en Gezin voor de opstart van dit nieuwe kinderdagverblijf 'Stekelbees Huldenberg'. Voor de uitbating heeft de vzw een nauwe samenwerking met de gemeente.
Er is plaats voor 23 kindjes van nul tot drie jaar, het kinderdagverblijf werd ondergebracht in een afdeling van het oude gebouw van de gemeentelijke basisschool Den Elzas. Het gebouw helemaal gerenoveerd en de site daarrond opgefrist en kindervriendelijk gemaakt. De realisatie van een nieuw kinderdagverblijf was broodnodig. Jonge gezinnen komen vaak bij de gemeente terecht met de vraag naar opvang. Bovendien, en dat is belangrijk voor de ouders, is deze opvang gekoppeld aan het inkomen.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat alle plaatsen in een mum van tijd ingenomen waren. Sinds begin dit jaar zijn de lokalen eigenlijk al in gebruik genomen. In die korte periode werden alle 23 plaatsen reeds ingevuld.
Het kinderdagverblijf zal alle werkdagen open zijn van 7 tot 18u. De kinderen worden opgevangen in twee leeftijdsgemengde leefgroepen.


Enkele sfeerbeelden:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...