donderdag 23 juni 2011

Kunst in de crèche

OKiDO-Mobiel Stekelbees ging van start met een kunstproject ‘Kunst in de crèche’ voor ouders en kinderen. Ouders kregen verf, kwasten en schilderdoeken mee naar huis om samen met hun kind(eren) te schilderen. 
Op deze manier stimuleren we ouders om samen met hun kinderen iets te creëren. De verschillende families kregen de boodschap dat alles mogelijk was, dat alles kunst is en dat het vooral om het samen creëren van iets gaat.
Daarnaast willen we de kinderen al van kleins af aan op artistiek niveau stimuleren en met kunst bezig laten zijn. Bij het meegeven van de schilderpakketten reageerden de meeste ouders zeer enthousiast. 
Sommige ouders lijken echt wel een stukje van zichzelf en hun familie bloot te geven. Ze lijken hierin de mogelijkheid te hebben gezien om zich via deze kunstwerkjes uit te drukken, een boodschap mee te geven en/of hun land, religie, … te vertegenwoordigen. De ouders hebben genoten van het samen creëren en de kindjes kregen vaak volledige artistieke vrijheid.

Op 30 juni zijn van 15u en 17u alle creaties te bewonderen met een drankje en een hapje – Duinstraat 102 in 2060 Antwerpen.
We hopen dat je even langskomt! Wat is OKiDO-Mobiel Stekelbees?
OKiDO-Mobiel Stekelbees maakt deel uit van vzw Landelijke Kinderopvang en is een lokale dienst voor buurtgerichte kinderopvang specifiek voor kwetsbare gezinnen.  Ouders kunnen er met hun kind(eren) van 0 tot 3 jaar terecht voor occasionele opvang omdat ze gaan solliciteren, een opleiding gaan volgen, een (interim)job hebben en nog niet in de reguliere opvang terecht kunnen of extra ondersteuning nodig hebben.  Het is de bedoeling dat de kinderen doorstromen naar het reguliere net. OKiDO-mobiel Stekelbees helpt om die doorstroming te realiseren. 

informatieOKiDO-mobiel Stekelbees
Ellen Ruelens, Verantwoordelijke Kinderopvang
okidomobiel.stekelbees@landelijkekinderopvang.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...