woensdag 22 juni 2011

Landelijke Kinderopvang As-Opglabbeek-Houthalen viert feest!

Het is feest bij Landelijke Kinderopvang regio Limburg want de dienst voor onthaalouders As-Opglabbeek-Houthalen is jarig. De dienst As-Opglabbeek bestaat dit jaar 35 jaar en de dienst Houthalen bestaat 25 jaar. 

In de jaren zestig en zeventig was kinderopvang bij onthaalouders aan huis eerder een vriendendienst. Iets dat je graag deed voor je buurvrouw wanneer zij ging werken. Vanuit dit engagement kent Vlaanderen momenteel een groot netwerk van diensten voor onthaalouders. Het grootste gedeelte van de gesubsidieerde opvang wordt door hen verzorgd. In Europa is deze opvangvorm nergens zo sterk verspreid en uitgebouwd.
Landelijke Kinderopvang koos voor de formule van onthaalouders omdat deze formule best aangepast is voor opvang op het platteland. De opvang in gezinsverband biedt bovendien de meeste kansen tot een warm en persoonlijk contact en benadert het meest de eigen gezinssituatie. 
Het werken met onthaalouders vraagt geen dure infrastructuur en kost de overheid vijfmaal minder dan de opvang in kribben en peutertuinen.
Van in het begin zorgt Landelijke Kinderopvang voor de begeleiding en voortdurende vorming van de onthaalouders.  Hierdoor kan men de kwaliteit van de opvang waarborgen.

In Limburg zijn er 9 diensten van Landelijke Kinderopvang die in totaal 662 onthaalouders begeleiden. De dienst As-Opglabbeek-Houthalen begeleidt 68 onthaalouders verspreid over de 3 gemeenten. 

Voor meer informatie voor ouders en kandidaat-onthaalouders:
Dienst voor onthaalouders Landelijke Kinderopvang – As-Opglabbeek-Houthalen
verantwoordelijken kinderopvang:Katleen Adamczak, An Elen, Els Willems
Helpdesk: 070 246 041


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...